Gedragsregels voor de begeleider

• Heeft een voorbeeldfunctie voor het team.
  • Heeft respect voor spelers, ouders/verzorgers, scheidsrechters, grensrechters en tegenstanders.
  • Is op tijd aanwezig voor uit- en thuiswedstrijden.
  • Ontvangt de begeleiding van de tegenpartij en de scheidsrechter.
  • Verzorgt in overleg met de trainer de opstelling en coaching van het team tijdens de wedstrijden.
  • Zorgt voor toezicht in de kleedkamer, zowel uit als thuis.
  • Is verantwoordelijk voor het wedstrijdmateriaal (kleding, ballen, waterzak).
  • Is verantwoordelijk voor het regelen van het vervoer bij uitwedstrijden.
  • Verzorgt het invullen en verder afhandelen van het wedstrijdformulier.
  • Gebruikt geen alcohol en tabak tijdens het begeleiden van een team.
  • Organiseert het opruimen van de doelen, het opklappen van de netten en de hoekvlaggen als er geen wedstrijd op dat veld meer wordt gespeeld.
  • Organiseert het schoonmaken van de kleedkamer, zowel uit als thuis.
  • Bezoekt indien mogelijk de trainingen van zijn team.
  • Neemt deel aan de vergaderingen en eventuele andere overlegvormen die binnen CHRC worden georganiseerd.
  • Zorgt bij afgelasting of wijziging van een wedstrijd voor tijdige kennisgeving aan de spelers.
  • Rapporteert wangedrag of andere problemen aan een bestuur functionaris van CHRC. Bij wangedrag van de jeugdspelers worden tevens de ouders/verzorgers door het bestuur ingelicht.
  • Discriminatie, schelden, grof taalgebruik, treiteren, pesten, irriteren of kwetsen van wie dan ook, wordt niet geaccepteerd en zijn aanleiding zijn voor sancties.
  • Houdt rekening met het feit dat hij/zij een vertegenwoordiger is van de club (ook buiten het sportpark).